Διδασκόμενα Μαθήματα

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΥ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΥΜΩΣΕΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Call: 2105294705

Email: sdp@aua.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο Σ. Παραμυθιώτης αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Το 1998 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και το 2002 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Γεωπονικών Επιστημών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στην Μικροβιολογία Τροφίμων.

Από το 2003 εργάζεται στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο πεδίο των ζυμούμενων τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση στην μικροβιακή ταξινόμηση, μεταβολισμό, αλληλεπιδράσεις καθώς και στους αντίστοιχους μοριακούς μηχανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και βιομηχανίες τροφίμων.

Έχει επιμεληθεί την έκδοση δυο βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο CRC Press, έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 58 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, 37 κεφαλαίων σε βιβλία, περισσοτέρων των 90 δημοσιεύσεων σε πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων με περισσότερες από 1000 ετεροαναφορές στο σύνολο του επιστημονικού έργου.

Μέλος ΕΔΙΠ Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών