ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το Εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών στα πλαίσια πολλών ερευνητικό προγραμμάτων,  συνεργάζεται στενά με παραγωγούς, άλλα πανεπιστημία και πολλούς άλλους φορείς του αμπελο-οινικού τομέα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα πιο πρόσφατα έργα στα οποία συμμετέχει το Εργαστήριο Οινολογίας, που βρίσκονται σε εξέληξη.

OENOVATION

«Αξιοποίηση νέας φυσικής Ελληνικής μικροβιακής χλωρίδας προς παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – SANTO WINESΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

STOEV NEMEA

«Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΟΠΑΠ Νεμέας» Συντονιστής: Καλύβας Διονύσιος Συν-επόπτης: Κοτσερίδης Γεώργιος ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ/ΦΟΡΕΙΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ – ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MOY-SA

«Διαχείριση της Ωρίμανσης των Σταφυλιών των ποικιλιών Μούχταρο και Σαββατιανό με τη χρήση Φυτο-ορμονών και Παραγωγή Υψηλής Ποιότητας Προϊόντων» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ/ΦΟΡΕΙΣ: ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

«Χημικός-οργανοληπτικός χαρακτηρισμός ελληνικών ποικιλιών» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: ΚΤΗΜΑ ΜΑΤΣΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΤΡΟΥΣΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑΣΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Κύριο ερευνητικό που ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΙΟΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΣΥΡΤΙΚΟ & ΒΙΔΙΑΝΟ

«Βιοσυνθετικά μονοπάτια σχηματισμού των πτητικών συστατικών του αρώματος των ποικιλιών Ασύρτικο και Βιδιανό κατά την ωρίμανση και την οινοποίηση» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

HELLENOINOS

«Ανάδειξη-Αξιολόγηση-Αξιοποίηση Ελληνικών ποικιλιών αμπέλου» ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ – ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ